Historie Goudse Betonmortel Centrale

In de jaren vijftig is Van Nieuwpoort samen met De Waardt Bouwmaterialen een van de pioniers in de ontwikkeling van transportbeton in Nederland. Samen met twee andere aandeelhouders is de oprichting van de Goudse Betonmortel Centrale (GBC) tot stand gekomen. De Goudse Betoncentrale (GBC) is vanaf de start in 1959 de kraamkamer en proefvijver voor de verdere ontwikkeling van de betonmortel innovatie in de regio Gouda. De rood-wit gekleurde silo’s domineren nog steeds het beeld langs de Gouwe. De aanmaak van betonmortel is altijd een ambachtelijk en tijdrovend proces geweest, waarvoor specialisme is vereist. Werd dosering en menging van de grondstoffen de eerste jaren nog handmatig verricht, tegenwoordig verloopt dit proces volautomatisch. Al ruim 60 jaar staan onze klanten centraal, en leveren wij alle producten vanaf 1 m3 met veel “passie” just in time op de gewenste bouwlocatie aan.

                    

Meer activiteiten

Door de innovatieve grondslag binnen de GBC is er in de loop der jaren een droogstoffenlijn uitgerold. Die activiteit heeft de GBC in staat gesteld om de cement en vulstoffen verder te optimaliseren. In de jaren negentig werd er aan de Nijverheidsstraat een installatie gebouwd die ook de metselmortel markt in zowel de natte- als ook de droge lijn kan bedienen. Bij deze ontwikkelingen staan de klanten altijd centraal. 

Aan alle geproduceerde halffabrikaten worden de hoogste eisen gesteld, ze staan dan ook voortdurend onder controle in ons moderne en uitgebreide labaratorium.

Duurzaamheid

Sinds de jaren 2000 heeft de Goudse Betonmortel Centrale een sterke focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zijn ons er namelijk van overtuigd dat duurzame woning-, industrie- en wegenbouw de toekomst heeft. Door duurzaam te produceren en door het leveren van duurzame producten wil de Goudse Betonmortel Centrale bijdragen aan een verdere verduurzaming van de bouw. Deze filosofie heeft in de afgelopen jaren een sterke sturing gegeven aan de innovatie van onze producten en inmiddels heeft de Goudse Betonmortel Centrale een breed scala aan duurzame betonproducten ontwikkeld met een laag CO² profiel dat volledig in het duurzaam bouwen past.