GBC - ISO 14001

De Goudse Betonmortel Centrale  vindt de meerwaarde door samen te werken in projecten en daarmee voor de klant een op maat pakket voor de bouw te leveren; bouwgrondstoffen, betonmortel, betonproducten, gietvloeren mortel en uitgekiende dienstverlening. In onze werkwijze is het reduceren van de impact die ons bedrijfsproces op het milieu heeft een belangrijk uitgangspunt. Met dit assortiment en deze werkwijze bieden we als organisatie een meerwaarde geheel gericht op duurzaam ontwikkelen en bouwen.

Uitdaging

Onze inspanningen in een verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering gaan verder dan alleen te kijken naar CO² en energie. We hebben de overstap gemaakt naar een breed milieumanagement programma en deze is extern getoetst. In 2012 is de Goudse Betonmortel Centrale daarom begonnen de gehele productenlijn aan te scherpen aan de eisen van de ISO 14001 norm. Het bijzondere van dit traject is dat we ervoor gekozen hebben de door ons zelf gestelde doelen ten aanzien van CO² reductie in het ISO 14001 systeem te integreren. Steeds vaker wordt vanuit de klant de vraag gesteld of de GBC is voorzien van het ISO 14001 certificaat.

Verduurzaming bouw

De constante verbeteringcyclus die bij een dergelijk certificaat benodigd is ziet de Goudse Betonmortel Centrale bv als uitdaging om haar verantwoordelijkheid te nemen in bij dragen aan een verdere verduurzaming van de bouw.

                                       

 

Klik hier voor ons ISO 14001 certificaat (NEN-EN-ISO 14001:2015)