GBC - Concrete Sustainability Council - Goud

Keurmerk CSC  

De Concrete Sustainability Council (CSC) is een initiatief van de cement- en de betonindustrie. CSC heeft een certificatie -systeem ontwikkeld voor het verantwoord inkopen van grondstoffen voor beton. De Goudse Betonmortel Centrale is in bezit van dit CSC keurmerk in Goud en voldoet dus ruimschoots aan de strenge eisen van dit keurmerk op het gebied van naleving wet- en regelgeving, mensenrechten, rechten van inheemse bevolkingsgroepen, beoordeling milieu- en maatschappelijke effecten en de traceerbaarheid van materialen/grondstoffen.

Strenge Eisen

Om het keurmerk te mogen voeren, moet de GBC dus voldoen aan strenge eisen. Zo wordt ze ook beoordeeld op de kwaliteit en betrouwbaarheid van levering op transport en product, de CO²-emissie, de materiaalkringloop en de arbeidsveiligheid. Alleen bedrijven die op al deze punten aantoonbaar scoren, mogen het CSC keurmerk voeren. De ambitie is om de komende jaren tenminste een gemiddelde reductie van 2% te realiseren op de gemiddelde CO²-emissie per m3-betonmortel in 2022. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat de verschillende bedrijven aan de eisen blijven voldoen. Naast het voldoen aan die eisen moeten de Betonhuisleden ambitie hebben om het referentieniveau te verbeteren.

Een wereldwijd keurmerk voor beton

De Concrete Sustainability Council (CSC) is in februari 2014 gelanceerd. CSC heeft het doel om een wereldwijde standaard voor het verantwoord inkopen van grondstoffen en het bijbehorende certificeringssysteem voor betonproducten te ontwikkelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijf dat aan de eisen van het CSC keurmerk voldoet, toont aan dat het een partner is die kwaliteit en professionaliteit combineert met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klanten of opdrachtgevers hebben daarmee zekerheid dat de grondstoffen, producten en bedrijfsvoering van een CSC gecertificeerd bedrijf naadloos aansluiten op de eigen ambities ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kiezen voor partijen met het CSC keurmerk is kiezen voor partijen die vanuit hun professionaliteit meedenken en oplossingen bieden.

Blijven verbeteren

Betonbewust en CSC zijn in 2016 geharmoniseerd en sinds 1 februari 2017 is CSC de standaard voor de Nederlandse markt.