GBC - Concrete Sustainability Council - Goud "R"

Keurmerk CSC "R"   

De Concrete Sustainability Council (CSC) is een initiatief van de cement- en de betonindustrie. CSC heeft een certificatie -systeem ontwikkeld voor het verantwoord inkopen van grondstoffen voor beton. De Goudse Betonmortel Centrale is in bezit van CSC keurmerk in Goud en voldoet aan de eisen van dit keurmerk op het gebied van wet- en regelgeving, mensenrechten, rechten van inheemse bevolkingsgroepen, beoordeling milieu- en maatschappelijke effecten en de traceerbaarheid van materialen/grondstoffen. Eind 2020 was de Goudse Betonmortel Centrale het eerste bedrijf in Nederland die de R-module wist binnen te halen. Dit houdt in dat er in elke kuub meer dan 10% secundair toeslagmateriaal wordt toegepast.

Strenge Eisen

Om het keurmerk te mogen voeren, moet de GBC dus voldoen aan strenge eisen. Zo wordt er ook beoordeeld op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de levering op transport en product, de CO²-emissie, de materiaalkringloop en de veiligheid. Alleen bedrijven die op al deze punten aantoonbaar zijn, mogen het CSC keurmerk voeren. De ambitie is om de jaren een gemiddelde reductie van 2% te realiseren op de m3-betonmortel in 2022. Door effectieve controle wordt er op  toegezien dat de verschillende bedrijven aan de eisen blijven voldoen. Naast het voldoen aan die eisen moeten de Betonhuisleden ambities hebben om het referentieniveau te verbeteren.

Een wereldwijd keurmerk voor beton

De Concrete Sustainability Council (CSC) is in februari 2014 uitgebracht. CSC om een ​​systeem te ontwikkelen voor het verantwoord inkopen van grondstoffen en het heeft een certificeringssysteem voor betonproducten te ontwikkelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijf aan de eisen van het CSC keurmerk voldoet, toont aan dat het een partner is die kwaliteit en professionaliteit ontwikkeld met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klanten van opdrachtgevers met zekerheid dat de grondstoffen, producten en bedrijfsvoering van een CSC geïnstalleerd bedrijf naadloos aansluiten op de eigen ambities ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kiezen voor partijen met het CSC-keurmerk is kiezen voor partijen die vanuit hun professionaliteit meedenken en oplossingen bieden.

Blijven verbeteren

Betonbewust en CSC zijn in 2016 geharmoniseerd en sinds 1 februari 2017 is CSC de standaard voor de Nederlandse markt. Laatste certificaat aanvragen: verkoop@gbcgouda.nl