GBC staalvezel beton

GBC Betonmortel met staalvezels, kunststofvezels en of combinatie daarvan heeft naast een hoge treksterkte ook andere bijzondere eigenschappen. Denk aan een hoge taaiheid. De GBC combineert deze eigenschappen in GBC staalvezelbeton.

Procesoptimalisatie onze passie!

 

Alternatief voor traditionele wapening

GBC staalvezelbeton is een goed alternatief voor het traditioneel gewapende beton. In plaats van de wapeningsstaven worden er staalvezels aan de betonspecie toegevoegd waardoor dezelfde constructieve eigenschappen behaald kunnen worden. Hoeveelheid staalvezel altijd i.o.m. de constructeur omdat dit per bouwonderdeel kan verschillen.   

Tijdbesparing

Tijdbesparing omdat er geen wapeningsstaven geplaatst hoeven worden. In tegenstelling tot traditioneel gewapend beton, waarbij de betonproductie en het maken en plaatsen van de wapening gescheiden werkprocessen zijn, is de productie van SVB één proces. Alles komt uit de betonmixer.

Kleinere carbon footprint

Voor GBC staalvezelbeton is een derde minder staal nodig en een kwart minder energie dan voor gewapend beton. De carbon footprint is kleiner', Met  staalvezels vraagt de productie minder tijd, minder logistiek en opslag, minder administratie en productcontroles.

Hogere draagkracht waardoor de constructie slanker kan worden ontworpen.